last-fm Od 15. februara, radio servis ugrađen u Last.fm mobilnu aplikaciju i uređaje za kućnu zabavu, će raditi po modelu pretplatnika i bez reklama.

Last.fm Radio će ostati besplatan na sajtu Last.fm u SAD, Velikoj Britaniji i Nemačkoj, za korisnike Xbox Live i Windows Mobile 7 telefona sa područja SAD i Velike Britanije. Radio će takođe ostati besplatan za korišćenje putem Last.fm desktop aplikacije.

Model Last.fm sajta koji sadrži oglase i koji je besplatan za slušaoce je ono što podržava našu online radio službu u SAD, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Na drugim tržištima kao i na razvoju mobilnih i uređaja za kućnu zabavu, to nije praktičan model koji bi pružio kvalitetno radio iskustvo tako da smo umesto toga odlučili da pređemo na model za koji verujemo da će da pruži muzički servis vrhunskog kvaliteta sa najnižom cenom u svetu i to bez reklama,

Last.fm navodi u obrazloženju ovih promena.

Ova promena utiče samo na radio komponentu Last.fm usluge za mobilne i uređaja za kućnu zabavu. Ostale funkcije kao što su scrobbling, preporuka muzike i događaja, socijalne mreže i forumi, Last.fm wiki-bazirane stranice sa informacijama o izvođačima, će i dalje ostati besplatne za korisnike širom sveta.

Možete pročitati više o uređajima koji će zahtevati pretplatu, na Last.fm stranici.