Internet2 Level 3 Communications kupuje kompaniju Global Crossing, mrežnog provajdera koji također nudi i IP rješenja, za 23,04 dolara po dionici, što je oko 3 milijarde dolara. Ta brojka uključuje i 1,1 milijardu dolara duga, koji će Level 3 preuzeti. Prema uvjetima sporazuma, Level 3 Communications će dati svojih 16 dionica za svaku Global Crossing dionicu. Kompletna transakcija će se obaviti dionicama.

Mrežna platforma Global Crossing-a nude tvrtkama VPN, iznajmljivanje linija, audio i video konferencije, internnacionalno telefoniranje, VoIP i ostale usluge. Global Crossing mreža trenutno koristi 40 posto Fortune 500 tvrtki, mnogi mobilni operateri i ISP-ovi.

Level 3 osigurava Internet, podatke, isporuku sadržaja, i glasovne usluge putem fiber optičke veze. Kompanija je također objavila da je informacijsko komunikacijska tvrtka Singapore Technologies Telemedia (ST Telemedia) od danas "značajan investitor" u njenim projektima i daljim operacijama.

ST Telemedia, posjeduje 60 posto Global Crossing dionica i djeluje u Aziji, Europi i Americi, i već je dala svoj glas u korist ovog preuzimanja. ST Telemedia će srazmjerno svom budućem udjelu u Level 3, moći određuj članove Borda Direktora Level 3.

Dvije tvrtke ovim potezom stvaraju mrežnog giganta čije platforme će biti povezane fiber optičkom mrežom na tri kontinenta, te će podržavati klijente u 50 zemalja (uključujući i Netflix). Prihod od obje tvrtke u 2010 godini bio je 6,26 milijarde dolara.

Ako bi bi ovo preuzimanje prošlo bez problema, kompletna transakcija bi se završila do kraja godine.