microsoft-logo Izvršni direktor kompanije Microsoft mora da podnese ostavku i vođenje kompanije prepusti nekom drugom, izjavio je hedge fond menadžer David Einhorn.

David Einhorn, predsjednik hedge fond Greenlight Capital, je otvoreno prozvao Steve Ballmer-a kao ključnog čimbenika koji utječe na pad kompanijinih dionica.

Vrijeme je da Bord Direktora kompanije Microsoft kaže Steve Ballmer-u, zbogom. Njegova daljnja prisutnost je najveći balast nad dionicam kompanije Microsoft. Ballmer-ov problem je u tome što se on zaglavljen u prošlosti. On je konkurentima dozvolio da pobijede Microsoft na velikim tržištima u koja spadaju: pretraživanje, mobilno-komunikacijski softver, Tablet računala i društveno umrežavanje,

istaknuo je David Einhorn.

U listopadu prošle godine, Microsoft-ov Bord Direktora je pokazao određeno nepovjerenja prema Ballmer-u rezanjem njegovog bonusa za 2010 godinu, obrazlažući to neuspjehom Kin-a, gubitkom tržišnog udjela u arena mobilnih telefona, kao i neuspjeh kompanije da uskoči na brzorastuće Tablet tržište.

Ballmer-ov problem je u tome što se on zaglavljen u prošlosti. On je konkurentima dozvolio da pobijede Microsoft na velikim tržištima u koja spadaju: pretraživanje, mobilno-komunikacijski softver, Tablet računala i društveno umrežavanje,

David Einhorn je u posljednje vrijeme bio veoma zauzet kupovinom Microsoft-ovih dionica za svoj fond koji sada posjeduje oko 9 milijuna dionica kompanije, vrijednih 230 milijuna dolara.

Mnogi investicijski fondovi smatraju da su dionice kompanije Microsoft podcijenjene. David Einhorn smatra da se Microsoft dionice, kao investicija ne manifestuju dobro jer "Microsoft ne dobiva zasluge za neka od svojih postignuća i očekivanja", i da je glavni krivac za to Steve Ballmer.