Usred svih hakerskih upada koji se dešavaju gotovo svakodnevno, također se vodi i pravi rat između samih hakera i hakerskih grupa.

Više hakera je preuzelo odgovornost za rušenje web sajta hakerske grupe LulzSec, dok su neke druge hakerske skupine otkrile svijetu identitete članova LulzSec.

Hakeri koji napadaju druge hakere mogu biti motivirani osjećajem osvete, želeći da LulzSec održe lekciju jer su “otišli predaleko”, ili se možda radi o čistoj ljubomori.

Hakerska grupa LulzSec u posljednje vrijeme je u žiži javnosti zbog hakerskih upada na sajtove malih poslovanja ali i rušenja sajta CIA kao i zbog objavljivanja ličnih podataka korisnika do kojih su došli.

Mi smo ovdje kako bi pokazati svijetu da su oni ništa, samo obična hrpa smješnih skriptera,

izjavio je Hex0010, 23-godišnji član TeaMp0isoN grupe koja je preuzela odgovornost za rušenje LulzSec sajta.

Team Poison se povezuje sa grupama koje su prethodno napale Facebook. Hex0010 navodi da grupa planira objaviti identitete LulzSec članova. Tu su također i ostale hakerske grupe poput Team Web Ninjas i “Jester” koje također rade na objavljivanju identiteta LulzSec članova. One su otkrile da je Brazilski haker pod nazivom “Sabu” vođa LulzSec grupe.

Bilo kako bilo, hakerski rat je u tijeku a korisnici Interneta su u sve većem strahu za svoje podatke. Mnogo se polemike vodi o online sigurnosti pa tako i godišnja Američka hakerska konferencija, DefCon, koja bi se trebala održati 6 i 7 kolovoza u Las Vegasu, usmjerena je na mlade od 8 do 16 godina starosti koji žele naučiti kako da postanu etički ili White Hat hakeri.

Prema web sajtu www.defconkids.org, mladi će učiti o otvaranju master locks, hakiranju Google-a i komuniciranju u kodu. Predviđene su i radionice za djecu koja će sudjelovati u raznim hakerskim aktivnostima. DefCon organizatori ističu kako ne žele stvoriti novu Black Hat grupu, kao što je LulzSec, već da žele usmjeriti djecu da koriste svoje hakerske vještine u dobre svrhe.

White Hat hakeri obično su angažirani od strana kompanija na poslovima testiranja sistema a to uključuje razbijanje računalnih mreža i otkrivanje ranjivosti nekog sistema.