Kao što su i obećali, članovi hakerske grupe Anonymous objavili su stotine megabajta dokumenata, za koje kažu su ukradeni kompanije ManTech koja je za Vladu odrađivala poslove za osiguranje bezbednosti njenih sistema.

Sigurnosna kompanija ManTech ima više od 10.000 zaposlenih širom sveta a u 2010 godini je prijavila prihod od 2,9 milijardi dolara.

Podaci su u petak objavljeni na Pirate Bay, sajtu za deljenje sadržaja, i sadrže skoro 400 megabajta dokumenata, tabelarnih kalkulacije, rezimea, planova, pa čak i fotografija i s vi su izgleda poreklom iz kompanije ManTech. Predstavnik kompanije ManTech odbio je da komentariše ovaj incident.

Grupa Anonymous navodi da su se odlučili na objavljivanje ovih podataka iz razloga da osramoti ovu kompaniju koja navodno ima petogodišnji ugovor sa Vladom SAD o upravljanu i pružanju usluga bezbednosti FBI.

Sad ostaje da se vidi kako će građani prihvatiti to da potpuno nekompetentne agencije za sprovođenje zakona na ovakav način troše njihov novac za finansiranje još nekompetentnijih kompanija za obavljanje posla za državu. Zaista je dobro znati da ovakakompanija brine o zaštiti SAD-a od takozvanih sajber pretnji,

navodi Anonymous u saopštenju objavljenom zajedno sa dokumentima.