“Haktivisti” organizacije Anonymous Operations jučer su objavili 90.000 vojnih e-mail adresa i lozinki na web sajtu Pirate Bay.

Organizacija je uhakovala u mrežu Vladine tvrtke za ugovaranje i konzultantske poslove Booz Allen Hamilton, gdje su prema njihovim tvrdnjma otkrili popis sa oko 90.000 vojnih e-mail adresa i lozinki.

Anonymous također tvrdi da je tvrtka umješana u nekoliko državnih programa za nadzor kao i u prikupljanje obavještajnih podataka, koji se mogu smatrati protuzakoniti te insinuiraju da je nekoliko Booz Allen rukovoditelja, svi bivši članovi Agencije za Nacionalnu Sigurnost, iskoristilo nezakonite Vladine poslove kako bi ojačali svoje privatne tvrtke.

“AntiSec” ili operacija Anti-Security, je zajednički napor hakerskih grupa LulzSec, Anonymous i još nekoliko drugih, u napadu i krađi povjerljivih informacija Vlada i korporacija, te potom svjetskoj javnosti izložiti percipiranu korupciju i zloupotrebu vlasti. Hakerska grupa LulzSec raspala se koncem lipnja, a mnogi njeni članovi reintegrirali su se sa svojom izvornom organizacijom, Anonymous.

Web stranice i mreže brojnih tvrtki i vladinih organizacija već su napadnute u ime opracije AntiSec. Anonymous vjeruje da su ovi njihovi napori jednostavno oblik građanskog neposluha, a njihova taktiku je “mirni prosvjed”.

Američka Vlada aktivno radi na otkrivanju i uhićenju članove ove grupe i nada se da bi veoma brzo mogli njeni napori mogli dati rezultate.