realtime-analytics

Google Analytics, super dominantna besplatna platforma za web analitiku, je do sada nudila analitiku koja je kasnila oko 24 sata. Danas je međutim kompanija Google objavila da sada Google Analytics svojim korisnicima prikazuje analitiku u realnom vremenu. Kompanija je takođe danas pokrenula i plaćenu verziju Google Analytics koja procesira veću količinu pregleda stranica i obezbeđuje dodatnu podršku. Opšta karakteristika i korisničko iskustvo i dalje su u osnovi isti kao standardni proizvod. Ovo dolazi kao važan dodatak setu alata za poslovanja koji Google nudi. Nova, plaćena verzija Google analitike ima vrlo malo mogućnosti koje nisu dostupne u standardnoj verziji. Ona je namenjena organizacijama koje vrednuju garantovanu raspoloživost, posvećenu uslugu i podršku, a takođe je od velikog značaja za sajtove koji žele da procesuiraju podatke mnogo češće.

Google Analytics Premium prvo će biti dostupna kompanijama sa sedištem u SAD, Velikoj Britaniji i Kanadi, a ubrzo nakon toga će biti dostupna i za sve ostale. Cene variraju po regionima pa će tako Google Analytics Premium za SAD koštati 150 dolara, 150 Kanadskih dolara i 90 funti godišnje.

što se tiče Google analitike u realnom vremenu, nju korisnici mogu pronaći samo u novoj verziji Google Analytics kojoj pristupate putem linka na vrhu Google Analytics.

Sa statistikom u realnom vremenu možete da vidite momentalne promene web prometa na vašem sajtu kao i da se uverite da je praćenje kampanja ispravno implementirano pre pokretanja kampanje. Pre pokretanja kampanje važno je proveriti da li vaš plan merenja radi pre nego što počnete da dovodite posetioce na sajt. Uz Google Analytics izveštaje u realnom vremenu možete u sekundi pronaći sve podatke koje želite,

ističe John Jersin iz Google Analytics tima.