private-messages-1Facebook je potvrdio da je počeo sa testiranjem značajke koja će omogućiti ljudima i Stranicama (Pages) da komuniciraju privatno. Ova značajka za komuniciranje putem privatnih poruka bi kupcima pružila priliku da razgovaraju privatno sa vlasnicima stranica. Ovo je zapravo još jedan potez Facebook-a koji sa ovom značajkom želi još više da približi mogućnosti Twitter-a svojim korisnicima.

Na Twitter-u, brandovi koji slijede svoje sljedbenike mogu veoma lako da komuniciraju putem privatnih DM poruka. Na Facebooku, međutim, većina razgovora između brandova i korisnika odvija se na zidu, što je nešto s čim se svi kupci ne osjećaju udobno.

Drugi pozitivni aspekt privatnih poruka za Stranice brandova je taj da svaki komentar ne biva uvučen u Facebook newsfeed gdje ga svi korisnikovi prijatelji mogu vidjeti. Za brandove koji žele da promovišu pozitivne komentare svojih fanova, pozitivne poruke poslane privatno neće im u tome pomoći, stoga će značajka za slanje privatnih poruka biti stvar izbora.

Posjetitelj ne mora čak ni da "Like" Stranicu branda da bi mogao da pošalje privatnu poruku. Svaka poslana poruka završava u Inbox porukama zajedno sa bilješkama Facebook prijatelja.Stranica dobiva obavijest kada je poruka poslana.

facebook-private-messages-2

Prema navodima najpopularnije društvene mreže na svijetu ova nova značajka je trenutno dostupna korisnicima na prostoru Azije a uskoro bi trebala da bude dostupna i svim ostalim korisnicima.