nortonHakerska grupa je zapretila preko Twitter-a da će objaviti izvorni kod Norton Antivirus programa kompanije Symantec kojeg su navodno ukrali. Kompanija Symantec je objavila da ove objave koje su se pojavile na Twitter-u apsloutno ne predstavljaju nikakvu pretnju niti za kompaniju niti za njene klijente.

Hakerska grupa koja sebe naziva ” Yama Tough” i koja koristi “Anonimous” masku na svom Twitter avataru, zapretila je da će danas da objavi 1.7GB izvornog koda Norton Antivirus programa.

Nekoliko izvora je početkom mjeseca objavilo da su hakeri uspeli da pristupe izvornom kodu nekoliko Symantec proizvoda. Kompanija Symantec je priznala da je došlo do hakerskog upada i da su hakeri došli do izvornog koda starijih Symantec proizvoda kao što su Symantec Endpoint Protection (SEP) 11.0 i Symantec Antivirus 10.2. Kompanija naglašava da ovaj hakerski napad ni na koji način nije ugrozio trenutno aktuelne Symantec.

Hakerska grupa navodi da su izvorni kod pronašli nakon provale na servere Indijske vojne obaveštajne službe. Kod je očigledno tu ostavljen greškom nakon što su Indijske Vlasti pregledale da li je kod bezbedan za korišćenje.

Kod čijim objavljivanjem preti ova hakerska grupa je izvorni kod koji se odnosi na Norton Utilities 2006, koji se više ne prodaje niti je više podržan.

Trenutna verzija Norton Utilities je u potpunosti ponovo izgrađena i nema ništa zajedničko sa ovim kompromitovanim kodom korišćenom u Norton Utilities 2006. Objavljivanje ovog koda ne predstavlja nikakvu bezbednosnu pretnju korisnicima trenutne verzije programa Norton Utilities,

saopštila je kompanija Symantec.